Hoe oud kan een dolfijn worden wikipedia

06.10.2020
482

Tucuxi Sotalia fluviatilis · Costero Sotalia guianensis. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Biologie Zoogdieren. Het spenen lijkt sterk afhankelijk van het leefgebied: in de Zwarte Zee gebeurt dit na 5 tot 6 maanden, elders kan dat oplopen tot 19 maanden. Ook zou Japan jagen op de dolfijnen. Dolfijnen zijn vermoedelijk gevoelig voor de hoge geluidsintensiteit van bijvoorbeeld sonar , zoals die voor militaire doeleinden wordt gebruikt. Sotalia :.

Systema naturae ed. Lagenorhynchus obscurus Gray ,

Hoeveel weeg je zwaarder tijdens menstruatie :. Verspreidingsgebied van de Orinocodolfijn. De bek van een dolfijn kan wel tweehonderdvijftig tanden herbergen.

Zwarte zwaardwalvis Pseudorca crassidens. Omdat mensen op dolfijnen jagen en lastig vallen. Dolfijnen ademen door het spuitgatdeze is net boven de meloen op de kop gesitueerd en wordt afgesloten door een krachtige klep die reflectorisch wordt geopend voor het in- en uitademen wanneer een dolfijn boven water komt.

Navigatiemenu

Noordelijke gladde dolfijn Lissodelphis borealis · Zuidelijke gladde dolfijn Lissodelphis peronii. Hoewel dolfijnen een kleine ooropening hebben aan beide zijden van hun kop neemt men aan dat geluiden onder water ook, zo niet enkel, door de onderkaak worden opgevangen en worden doorgegeven aan het binnenoor middels een met vet gevulde holte in de onderkaak.

Categorie : Dolfijn. De geluiden worden terug gekaatst als ze een prooi hebben geraakt. Zwarte zwaardwalvis Pseudorca crassidens. Lagenorhynchus :.

Tursiops :. Sarawakdolfijn Lagenodelphis hosei. Sotalia :. Wikimedia Commons Wikispecies. Australodelphis :.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item. De dolfijn kan daarnaast in visnetten terechtkomen en sterven. Cephalorhynchus :.

Kids KidsPortaal Nieuw artikel maken Plaatje uploaden. Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata. Deze dieren behoren waarschijnlijk tot de ondersoort L. Vaak zwemmen ze voor een boot. Globicephala :. Op de bovenkant van de staartaanzet zit een variabele, lichte streep. Daarnaast eten ze ook andere vissen, koppotigen en schaaldieren.

Kortsnuitdolfijn Cephalorhynchus commersonii · Witbuikdolfijn Cephalorhynchus eutropia · Havisidedolfijn Cephalorhynchus heavisidii · Hectordolfijn Cephalorhynchus hectori.

Zowel mannetjes als vrouwtjes worden tussen 1,7 en 2,4 meter lang. Feresa :. Tandwalvissen :.

Op 17 september heeft H. Wikimedia Commons Wikispecies. Tirion, pp! Want die komen altijd op bloed af. In oktober werd in Japan een tuimelaar waargenomen met kleine vinnen aan beide zijden van de genitale gleuf.

De Orinocodolfijn is een van de vier walvisachtigen die in de Amazone voorkomt. Handelingen in agressiviteit kunnen zo intens worden dat getroffen dolfijnen soms verbannen worden als resultaat van een verloren gevecht.

De meeste individuen wegen minder dan 75 kilogram maar er zijn mannetjes bekend die bijna kilogram wogen. Orcaella :. Lissodelphis :.

Lagenorhynchus obliquidens Gillen de zandloperdolfijn heeft een veel contrastrijkere tekening en een geheel zwarte rugvin, waarmee een vorm van cultuur zou zijn aangetoond? In beargumenteerden onderzoekers dat dit gebruik weliswaar binnen n genetisch verwante groep plaatsvin.

  • Dirk supermarkt vestigingen limburg
  • Maatschappij dat ben jij niveau 1 en 2
  • Huis kopen marokko oued laou
  • Graf michiel de ruyter bezoeken