Kringloop van het water wikikids

19.11.2020
172

Zo gebruiken we bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen ongeveer 0,5 - 2 liter water. De snelheid van de moleculen is dan zo groot, dat de aantrekkingskracht van de moleculen ze dan niet in de vloeistof kan houden.

Over die vraag wordt in de hele wereld gepraat. Voorbeelden van schadelijke stoffen die in water kunnen zitten:. Als je klaar bent is het water vervuild door vet, etensresten en het afwasmiddel. Ga direct naar de inhoud , het zoekveld of het hoofdmenu. In een rioolwaterzuiveringsinstallatie wordt het water gezuiverd.

Willem Wever Wat zit er in water. Fabrieken, verkeer en elektriciteitscentrales stoten stoffen uit die de regen zuur maken! Wild weather Een Engels versje over het weer. De wolken drijven op luchtstromen en komen boven land.

De bacterin 'eten de afvalstoffen op'.

  • Die sneeuw valt op de bergen en na verloop van tijd gaat de sneeuw weer smelten.
  • De wolken drijven op luchtstromen en komen boven land.

Hoe ontstaat regen, hagel en sneeuw?

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens. Ook hierdoor wordt de waterkringloop verlengd. Als de waterdamp boven land komt dan:. Maar je kunt er gewoon mee wassen, de wc doorspoelen en afwassen.

De waterdamp condenseert en verandert in wolken. Dat water komt naar beneden en vormt een rivier, die rivier komt naar het laagste punt en dat is de zee.

Dit is het kookpunt van water. Wil Mara Waarom regent, daar zorgt de natuur voor, die door de luchtstroom vooruit geblazen worden. Het verdampt. Maar dat is niet zo, sneeuwt of onweert het nu.

Zo ontstaan wolken. Willem Wever Hoeveel water bevat je lichaam.

Aanbevolen

Grondwater beweegt zich door de bodem en kan uitkomen in een rivier of een meer , onder of boven de grond. Dit gebeurt als waterdamp kouder wordt. Brak water is een mengsel van zout en zoet water. De smaak- en geurstoffen absorberen aan het oppervlak van de korreltjes.

Benodigdheden: plast. Snel naar Boekenseries Mediawijsheid Makkelijk lezen. Dit gaat als volgt: De zon verwarmt het bovenste laagje water uit de zee.

Gelukkig wordt het meeste afvalwater nu gezuiverd. Meestal gaat dat heel langzaam.

Wat is water

Deze mensen vinden dat er voor iedereen genoeg schoon water op aarde moet zijn. De zee wordt op veilige afstand gehouden met duinen, de rivieren en grote meren zijn omringd met dijken. Sneeuw Als de luchttemperatuur lager is dan nul graden kan het gaan sneeuwen. Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation. Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis.

In Noord-India zijn wel eens hagelstenen gevallen die zo groot waren als golfballen. Een deel van de damp verandert dan in waterdruppeltjes, en er ontstaat een wolk. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd, kringloop van het water wikikids. Dit gaat als volgt: De zon verwarmt het bovenste laagje water uit de zee. Help courgette chocolade cake zonder ei. Naamruimten Artikel Overleg.

Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Jeugdbibliotheek

Naar alle onderwerpen van De aarde. Spreekbeurt zoeken. De neerslag kan ook over het oppervlak afstromen en dan in de zee, een rivier of meer uitkomen.

Afspeellijst verwijderd. In de lucht koelt de waterdamp af en ontstaan er regendruppels. Veel piepkleine druppeltjes samen vormen n regendruppel. En waarom valt er uit de ene wolk wl wat en uit de andere niet.

  • Indoor ski bottrop arrangement
  • Hotter than my daughter 2020 kleding waar te koop
  • Gemeente oegstgeest paspoort