Wat kun je allemaal knutselen met papier

31.12.2020
491

En dit keer met: papier. Als de kinderen weer knutselwerkjes hebben gemaakt die we willen bewaren dan vervangen we die natuurlijk. Vouwen, knippen en plakken; kinderen zijn er gek op.

Het enige wat je nodig hebt voor een slak is een kastanje en een beetje klei. Kijk eens wat ik aan de haak heb geslagen. En wil je niets meer van ons missen, abonneer je dan — gratis — op ons YouTube kanaal.

Wat heb je nou nodig om te knutselen? Daarna plak je de twee halve waaiers aan elkaar tot een rondje met een groen rietje ertussen.

Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Van de meeste stiften ben ik geen fan. Iets meer werk, maar met stof kun je ook mooie letters zelf maken. Maak zelf de kerstkaarten met de kinderen en stuur unieke kaarten naar familie en vriendjes. Leuk h. Kinderen knippen graag in de Donald Duck om er hun eigen verhaal van te maken.

Vouwen, knippen en plakken; kinderen zijn er gek op. Door de boom eerst kaal te schilderen en daarna langzaam de blaadjes te schilderen. Haal ze dus maar snel uit de oudpapierbak want je kunt er heel veel leuke dingen van maken.
 • Op een dag krijgt hij bijzonder bezoek en daarna wordt alles anders. En voor de vleugels maak je een sneetje in het lijf en daar steek je het papier doorheen.
 • Veel plezier!

Super leuk om te knutselen met papier. Met ronde vouwblaadjes knutsel je een rups. De restanten van spaaracties bewaren we ook vaak. Kijk dan even naar deze lijst met leuke handwerkprojecten die geschikt zijn voor kids. Deze knalroze flamingo maak je door het bordje door de helft te knippen. Een van onze nichtjes maakt super mooie knuffels voor onze kids, deze schattige vlinder en een stoere autoknuffel.

 • En om die magie ook met je kinderen te delen, is het super leuk om zelf een vlinder te knutselen met papier. Wij wikkelden er gekleurd papier omheen en plakten er een herfstblaadje op.
 • Wil je je kinderen op een speelse manier over kunst leren, dan zijn deze twee boeken heel leuk.

Vervolgens kun je de bloem op de steel plakken en heb je een prachtige bloem van papier. Of volg Leuk met kids op Pinterest of Instagramdaar delen we ook heel veel ideen voor knutselen met kinderen. Knutselingredinten die je meestal toch wel in huis hebt.

Onze kids vissen vaak zelf spullen uit de papierbak om mee aan de slag te gaan. Masking tape of washi tape wordt bij ons veel gebruikt om mee te knutselen.

Knippen en plakken met papier

Rupsje Nooitgenoeg blijft tot de verbeelding spreken. Strijkkralen zijn bij ons een hit én goed voor de fijne motoriek. Door de sneeuw en kou van deze week was Marijke geïnspireerd om een heuse taart voor de vogels te maken, voor op de tuintafel.

Het is een leerzame activiteit om zelf de leukste dieren te vouwen. Zoek je inspiratie om te knutselen voor feestdagen of seizoenen. Super leuk om te knutselen met papier! Je maakt deze tulpen door uit papier tulpen te knippen.

Van een schoenendoos kun je een mooie garage maken.

Kaarten knutselen

Ideaal voor de kleine knutselaars die nog niet zoveel ervaring hebben. Met restjes stof kun je leuke knutselwerkjes maken. Ideaal voor wanneer je niet te veel tijd hebt, maar toch even iets leuks wilt doen met je kind. Deze hartjes van wol maakten we voor Valentijnsdag.

 • DIY: Kasteel van karton 21 februari
 • De fineliners van Stabilo bij Bol.
 • Het goeie oude kastanje spinnenweb, maar dan met een spinnetje.
 • Samen met zoonlief probeerde ik dit boekje over handlettering voor kinderen, dochterlief schoof al snel aan.

Gebruik de kleuren die je wilt? Lees hier hoe je de bloemenhanger maakt? Deze hartjes van wol maakten we voor Valentijnsdag. Met vouwpapier kun ing activeren app de leukste dingen maken.

Ik heb van dit knutselidee een printable gemaakt, die vind je hier. Bruid bestelt tweedehands trouwjurk en krijgt iets afschuwelijks. Krantenunicorn Kranten zijn ook van papier. Privacy- en cookieverklaring. Ik hoop dat je al deze knutselideen leuk vindt.

Heb je de nieuwe Leuke Update al gezien.

Famme Navigation

Mooi tape vind je bij I love speelgoed en psikhouvanjou. Je kunt kiezen voor makkelijke figuren zoals een rups of slang. Onze kids vissen vaak zelf spullen uit de papierbak om mee aan de slag te gaan. Plak de uiteindes aan elkaar.

Dit ijswinkeltje en koffiebarretje maakten we van oude plantenbakken. Van een paar oude sokken kun je heel makkelijk zelf beenwarmers makeneen vrolijke vlinder, dus een leuk klusje voor beginners. Zo kan iedereen een uitgebreid bosje bloemen knutselen?

 • Cao klein metaal
 • 8x4 containerauto te koop
 • Hoe gaat mijn kind eruit zien genen
 • Kosten doorschakelen mobiele telefoon kpn