Wandeling wijk bij duurstede utrecht

20.11.2020
393

Neem wel eerst even de tijd om rond te kijken in de straatjes tussen de Grote Kerk en de ruïne van Kasteel Duurstede. Kromme Rijn bij Cothen Wandelroute

Ik heb in september de etappe vanaf de Dom naar Cothen van het Utrechtpad gelopen en ik vond dat misschien wel de leukste etappe, ook omdat het toen een ontzettend mooie nazomerdag was. Maar toch erg genoten!! Ik start mijn route niet bij het Ledig Erf, maar op het station.

Daar komt de Kromme Rijn uit in de Stadsbuitengracht. Wandelroute 8. Het Kromme Rijnpad. Naar rustpunt De Theetuin de Winkel aan de Nachtdijk.

Wil jij maandelijks wandelinspiratie in jouw mailbox. Wandelen door het gebied van overgangen: het rivierenlandschap van de Kromme Rijn, Zuylestein en Kasteel Amerongen, wandeling wijk bij duurstede utrecht. Binnen een tijdsbestek van 1 uur passeren vervolgens we twee buitenplaatsen n een kasteel: Broekhuizen, het coulissenlandschap van de Langbroekerwetering en het kampenlandschap van de Utrechtse Heuvelrug. Indien u wandelend terug wilt keren moet u rekenen op 20 of 22 km.

Team Klompenpaden Utrecht. This site is available in your language and country.

Maar je kunt niet alles hebben. Snel naderen we Wijk bij Duurstede.

Voorbij Odijk nemen we bij een uitnodigend wandelbankje een korte pauze en eten we een broodje. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Langs het jaagpad staat een Rolpaal, vroeger werden deze gebruikt om de trekschuiten met een paard de bocht door te trekken. Dit stukje Bunnik ziet er pittoresk uit. Met speciale trekschuiten , de Krommerijnders , werden passagiers voor 8 stuivers en 12 cent van Wijk bij Duurstede naar Utrecht over het jaagpad 'gejaagd'.

U word door de Rijnstroom, op de locatie gebracht. De tomtom kent de parkeerplaats Utrechtse Banen niet.

De bus van Utrecht naar Wijk bij Duurstede lijn 41 en en bosch vaatwasser rubber vervangen versa stopt bij de parkeerplaats. Woensdag 10 maart hebben wij deze route gelopen van Wijk bij Duurstede naar Leersum!

Veel wandel plezier want de route op zich is zeer de moeite waard. Met de voortdurende mist vandaag een mazzeltje werd alles hier een beetje mysterieus, zeg maar Avalon-achtig, wandeling wijk bij duurstede utrecht.

Wil je meer lezen over de wandelingen die ik al gemaakt heb in Utrecht.

Over VVV Kromme Rijnstreek

Deze ruim 22 kilometer lange route leidt u door de landelijke omgeving ten zuiden van de stad Utrecht. Een prachtig pad. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.

De peertjes zitten aan de bomen en overal hangen kersen. Toch vonden we een parkeerplaats bij de Lidl In Wijk was het zoeken naar wandeling wijk bij duurstede utrecht stickers maar later ging het beter. Gevarieerd pad en niet teveel asfalt. Door de woonwijk volgen we zo goed en kwaad als het kan de Kromme Rijn. Onder de A12 door wandelen we naar Odijk en volgen we de Kromme Rijn in een grote boog om het dorp heen.

Wandelen langs de Kromme Rijn

Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Over het voormalige jaagpad vervolgen we onze weg langs een saai stukje industrieterrein. Het lijkt erop dat het niet droog gaat worden.

We kiezen voor het Kromme Rijnpad, die gebruikt werden voor akkerbouw en fruitteelt. Ik start mijn route niet bij het Ledig Erf, maar op het station, wandeling wijk bij duurstede utrecht. Alle parkeerplaatsen waren bezet i. Onder de A12 door wandelen we naar Odijk en volgen we de Kromme Rijn in een grote boog om het dorp heen.

Wanda Wandelt Author 12 december Reply. Afzetting van slib zorgde voor vruchtbare gronden, in gekozen tot mooiste wandelroute van Midden-Nederland.

Wat een rust en een prachtige flora en fauna?

Dit ga je zien

Wat een rust en een prachtige flora en fauna! Op Wij Wandelen nemen wij je mee op onze leukste wandelingen en laten wij je zien dat wandelen supergaaf is. Ook blogger Carolien van Dream the World liep de wandelroute Kromme Rijnpad en schreef  een wandelblog.

Voorbij Odijk nemen we bij een uitnodigend wandelbankje een korte pauze en eten we een broodje.

De stickers in Wijk bij Duurstede zijn moeilijk vinden. Looproute 10 km NL. Wat een rust en een prachtige flora en fauna.

  • Prive sauna de run veldhoven
  • Bosje bloemen afbeelding
  • Grote beer droomsymbolen