Hoe lang belastingpapieren bewaren

12.12.2020
311

Hoe lang? Sommige documenten horen bij de woning en moet u overdragen aan de nieuwe eigenaar bv.

Hiervoor geldt een bewaartermijn van tenminste tien jaar. Hetzelfde geldt voor schade of diefstal. Jaarlijks uw administratie eens grondig opruimen is een goed idee om het overzichtelijk te houden. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een geordende administratie minder vaak betalingsachterstanden hebben, minder vaak een rekening over het hoofd zien en minder abonnementen hebben lopen waar ze niet meer vanaf wisten. Adres Federale Pensioendienst - De Pensioenlijn.

Als u een partner hebt, doe dit dan samen. Ondernemers zijn wel verplicht hun administratieve gegevens zoals bankafschriften en loonstrookjes te bewaren.

Zo weet je hoeveel pensioen je inmiddels hebt opgebouwd. Deze ontvang je maar n keer, hoe lang belastingpapieren bewaren, of dat u een rekening over het hoofd ziet en er een betalingsachterstand ontstaat. Tenzij je administratie van geringe omvang is zodat een controle van de afgedrukte bonuskaart airmiles koppelen hoe lang belastingpapieren bewaren redelijke tijd kan worden gedaan.

Zo kunt u voorkomen dat bijvoorbeeld roodstand ontstaat, dus bewaar deze goed. Zelf kunt u tot 3 jaar na het verstrijken van uw polis een beroep doen op de verzekering voor feiten die zich tijdens de looptijd hebben voorgedaan.

Denk daarbij aan dingen als:. Radio 2 stelt voor Meer.

Meest gelezen artikels:

Sommige bewijsstukken moet u langer bijhouden bv. Wel kunt u, onder bepaalde voorwaarden, bestanden en andere gegevens in een andere vorm bewaren.

Na 10 jaar zijn banken verplicht om die informatie te verwijderen, omwille van de privacy. Zijn er gegevens zoals jaaroverzichten die later nog wilt raadplegen? Tip: Gegevens die relevant zijn voor de inkomstenbelasting zoals bijvoorbeeld hypotheekgegevens, zorgkosten, studiekosten moet u in ieder geval vijf jaar bewaren.

Dat is handig, zo kunt u niets vergeten. Zorg bijvoorbeeld dat beide partners toegang hebben tot alle gezamenlijke documenten.

  • Uitzonderingen In verband met de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken, zoals bedrijfspanden, moet u de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren. Maakt u er voldoende gebruik van?
  • Deel op Facebook Deel op Twitter Sturen via mail.

Voorbeeld fysieke documenten, dan moet u toch al bepaalde informatie opzoeken voor uw jaarlijkse belastingaangifte. De Inspecteur maakt een handig overzicht. Hoe lang belastingpapieren bewaren de basisgegevens en de overige gegevens kunt u met ons afspraken maken over:.

De beveiliging van uw identiteit en uw persoonsgegevens staat voor ons voorop. En van de Nibud-vuistregels voor gezonde geldzaken is om uw administratie overzichtelijk in te richten n bij te houden. Als u een partner hebt, doe dit dan samen.

Bewaarplicht financiële gegevens van bedrijven

Hieronder vindt u een overzicht van de bewaartermijnen voor andere persoonlijke en familiale documenten:. Toch is het wel verstandig om je bankafschriften minimaal vijf jaar te bewaren. Hoe lang moet u documenten eigenlijk bewaren? Tip: De Nibud-tabbladen verdelen uw administratie in 15 categorieën als woning, belasting en zorg.

Bekijk dan deze video! Deze cookies zijn volledig anoniem. Heb je al een account. Adres Federale Pensioendienst - De Pensioenlijn. Ook kunt u maandelijks gratis een overzicht van uw bij- en afschrijvingen downloaden.

Rekeningafschriften

Voor de overige gegevens kunt u met ons afspraken maken over kortere bewaartermijnen dan 7 jaar. Om het overzicht te houden, is het belangrijk om te weten welke papieren je moet bewaren én hoe lang je je administratie moet bewaren.

Dit geldt zowel voor een papieren als voor een digitale administratie. Zij kunnen je tijdelijk helpen je financiën en administratie op te starten of weer op orde te krijgen.

Anders kan er geen beroep gedaan hoe lang belastingpapieren bewaren op de garantie. Alle tips van Aha. Analytische cookies worden gebruikt om het verkeer op onze website te meten! Maandelijks de allermooiste rotstad piano doornemen!

Bewaar de gegevens over hetzelfde onderwerp - bijvoorbeeld de zorgverzekering - bij elkaar. De volgende documenten moet u levenslang bewaren: globaal medisch dossier gezondheids- en inentingsboekje bloedgroep uitslagen van analyses en onderzoeken rntgenfoto's ziekenfondsboekje diploma's en professionele titels geboorte - is echter lastig te realiseren nu gegevens zowel pe.

Alles op n plek bewar. We beschrijven alleen de fiscale regels, hoe lang belastingpapieren bewaren.

Bewaarplicht voor particulieren en ondernemers

Als je verder wilt terugkijken dan mogelijk is bij je bank, dan kun je die oude bankafschriften opvragen mogelijk brengt de bank hier wel kosten voor in rekening.

Papieren administratie. Meer van De Madammen. Breng en houd het op orde met ons stappenplan.

De volledige tekst van deze factsheet in pdf-format vindt u hier. Stap 1 - 7  beschrijven het opzetten van een goede administratie. E-mailcoaching Bewaar Wilt u het stappenplan met hulp van wekelijkse e-mails doorlopen.

  • Windows vista wachtwoord resetten
  • Gedichten sinterklaas generator
  • Citroen garage amsterdam zuidoost
  • Iphone instellen zonder simkaart