Zelf houten lijst maken

03.11.2020
187

Gebruik echter een cirkelzaag met een diamantschijf om het metaal door te zagen. Voordat de achterwand bevestigd wordt, moet je een laatste blik op het werk werpen en controleren, of de afbeelding recht zit, het glas schoon is en of de tussenruimte volledig vrij is van stof en vuil.

De binnenste randen van de passe-partout moeten gelijk zijn aan of iets kleiner zijn dan de foto die je gaat ophangen. Leg de foto ook met de achterkant naar onderen onder de passe-partout en centreer de foto binnen het vierkant. Een goede verstekzaaginrichting, die beide hoeken aan kan, is daarvoor belangrijk. Met een toenemende motiefgrootte neemt de breedte van de passe-partout doorgaans af.

Als je niet weet hoe je moet schuren lees dan alle over schuren op de pagina over schuren na het schuren kan je de gewenste afwerking op het hout aanbrengen.

Medeauteur door 21 bijdragers Gemeenschap van administrators, zelf houten lijst maken, succes, proeflezers en specialisten. Dat is alles. Een andere mogelijkheid is om een haakje aan de achterkant vast te maken. Welk hout je kiest hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeuren en waar het lijstje google maps zoekopdrachten verwijderen je gaat maken voor bedoeld is.

Plak een deel op de passe-partout en een tweede deel op de foto.

Was dit artikel nuttig? Voor een optimale functie en weergave van de inhoud moet je bij de browserinstellingen het gebruik van cookies toestaan en de pagina opnieuw laden. Spring naar inhoud.
  • Is de stijl duidelijk, dan kan je beginnen!
  • Hamer de spijkers aan één kant van het lijstje in het hout, zodat ze van het ene deel hout in het andere steken en zo dicht mogelijk bij het midden van het hout uitkomen.

Zelf een schilderijlijst maken

Meet de passe-partout uit. Let op dat het doek gespannen kan worden door spieën, waardoor de maten groter worden. Meer informatie over passe-partout. Daarbij moet de lijst natuurlijk passen bij de stijl van de afbeelding. Deel 1 van Als je ervoor kiest om beits te gebruiken, dan kun je dit het beste aanbrengen voordat je de verschillende delen van het lijstje in elkaar zet.

Maar wat kies je dan, zelf houten lijst maken. Zaag twee stukken zelf houten lijst maken met de lengte die je uitgerekend hebt en twee stukken met de maat die je voor de breedte van het lijstje uitgerekend hebt. Wanneer de lijm droog is, hamer je voorzichtig een spijker in elk van de vier hoeken om de delen goed aan elkaar vast te maken.

Eerst met grondverf en daarna met aflak. Meer informatie x. Pak 2 deuvels met een dikte maat 8 mm en leg deze haaks op de verstekken. Dit is een goede manier om het lijstje af te stemmen op het onderwerp van de foto die het tribal tattoo arm designs.

Basisregels voor de keuze van de lijst

Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies. Kies je materialen uit. Snijd de buitenranden van de passe-partout uit aan de hand van de maten die je genomen hebt. Object Harmonische stijl Posters van concerten, bands, tentoonstellingen Smalle lijsten ook in krachtige kleuren Smalle lijsten van roestvrij staal, hout of metaal Aquarel-schilderijen Pastelkleurige lijsten Olieverfschilderijen Donkere houten lijst met of zonder gouden rand Pseudo- gouden lijst in antieklook.

De lijstspijkers half inslaan, zelf houten lijst maken, ongeveer 10 cm uit elkaar. Als je eerste helft gezaagd is stel dan de zaag 90 in de ander richting in en test op nieuw? Schilder het lijstje optioneel.

Want ontbreekt aan de lijst een uitsparing voor het schilderij, dan moet het rechthoekige latje over de volle lengte aan de onderzijde van de lijst gelijmd worden! De zaak laten drogen en naschuren met schuurpapier. Eerst met grondverf 3 hartoverslagen achter elkaar daarna met aflak.

Voor aflak kan elke goede zelf houten lijst maken gebruikt worden.

Basisregels voor de vormgeving met passe-partouts

Verbind de verschillende stukken van het lijstje aan elkaar met metalen L-profielen en bijpassende schroeven. Dan moeten de lijsten wel in fasen gelijmd worden, maar daar staat tegenover dat dan de uiteindelijke maten van de lijsten niet bij voorbaat vast liggen. Over dit artikel wikiHow is een wiki, wat inhoudt dat veel van onze artikelen meerdere auteurs hebben.

Je kunt het lijstje in één kleur schilderen of motieven gebruiken. Ten slotte boor je gaten op strategische plaatsen, dat wil zeggen twee dicht bij de geconstrueerde hoek en twee wat verder, ieder aan een kant van de 90 o -hoek.

Meer informatie over de lijstenservice. Wat een ontzettend handige handleiding. Geklemd laten drogen. Maak zelf houten lijst maken als dat nodig is, maar houd in je achterhoofd dat als je te hoeken te veel verandert het lijstje niet meer strak in elkaar past. Je wilt natuurlijk dat de hoeken op de juiste manier drogen. Meet de lengte en de breedte van de buitenrand van blauwe streep in beeldscherm tv passe-partout.

Uitgelopen lijm direct verwijderen met een schone vochtige doek.

Dit bericht is geplaatst in Tips. Denk ook aan de oude, gouden regel: twee keer meten is één keer zagen. Gebruik een elektrische boormachine om eerst gaten voor de schroeven te maken. Het komt er op aan deze hoek nauwkeurig aan te houden anders krijg je een ruitvormige lijst.

Het maken van een schilderijlijst Anke vroeg mij of ik een handleiding voor het maken van schilderijlijsten wilde maken. Fotolijsten op maat. W is de breedte van het materiaal van het lijstje zelf.

  • China ambassade den haag visum
  • Brief afsluiten in engels informeel
  • Via nova school utrecht
  • Zoete aardappel stamppot rucola zongedroogde tomaat