Nieuwe kat erbij

20.02.2021
430

Ze heet snoesje de naam is gekozen door mijn man zijn neef. Er zijn een aantal 'regels' die het samen plaatsen makkelijker maken: Heb je een poes?

De nieuwe kat kan dan op zijn gemak het huis verkennen. En dan heb je helemaal gelijk. Er kleeft alleen wel een groot risico aan. Is de aanwezige kat daarentegen wat argwanend, neem dan rustig de tijd voor elke stap. Heb daarom begrip voor angstige of zelfs vijandige reacties.

Dit merk je wanneer je kat veel kapot maakt, agressief naar jou toe is of veel energie over heeft. Binnenshuis levende katten verdelen het territorium in huis volgens dezelfde regels. Abonneer je op mijn blog nieuwe kat erbij krijg regelmatig nieuwe informatie in je mailbox? Stap 3: wissel de katten om De katten omwisselen. De reeds aanwezige kat heeft waarschijnlijk meer tijd nodig om te wennen dan omgekeerd.

Is de nieuwe kat echt op zijn gemak?
  • Geef bij deze snuffelsessies ook eens een kattensnoepje, zodat de kat positieve associaties krijgt.
  • Meld je aan.

Gerelateerde artikelen

Als de katten gaan blazen, grommen of zelfs uithalen; haal ze dan rustig uit elkaar. Renée donderdag 3 april Kat. Hoe meer ze zelf kunnen kiezen, hoe gemakkelijker het zal gaan. Een tweede kat erbij, hoe pak je dat aan? Ga jij de nare buurman aardiger vinden als jij de hele dag zijn aftershave ruikt?

Meer lezen over kattengedrag? Niet boos worden Geen plantenspuit gebruiken, boos worden of gaan roepen als de katten onverhoopt gaan vechten.

  • Veel gemaakte fouten bij het introduceren van een nieuwe kat Vroeger was het advies nog weleens om de katten steeds dichter bij elkaar te laten eten. Dan laat je je nieuwe kat op zijn gemakje het huis verkennen door zijn kamer open te zetten.
  • Een derde kat erbij Heb je al twee katten, houd er dan rekening mee dat de komst van een derde de verhouding tussen de oorspronkelijke twee katten kan veranderen.

Zijn we meteen op zoek gegaan naar een nieuwe kitten. Een kat in een nieuwe omgeving krijgt nieuwe kat erbij te verwerken: nieuwe geluiden, omdat het ontbreken van de vertrouwdheidsmarkeringen het dier angstig maakt, objecten, nieuwe kat erbij. Hoe langer je ze bij elkaar laat, hoe groter de kans dat het mis gaat?

Voor een kat is het altijd ingrijpend om in een onbekende omgeving te komen. Uithalen is pas ernstig als de katten elkaar verwonden.

Kat als territoriaal dier

Reactie plaatsen. Met een nieuw doekje uiteraard. Helaas werkt dat vaak niet zo, en zijn jonge kittens voor oude beestjes vaak veel te druk.

Wanneer een kat veel alleen thuis is of als 1 van de twee katten komt te overlijden denken de eigenaren vaak dat het leuk is om er een nieuwe kat bij te nemen.

Feliway kan helpen bij het geruststellen van je katten. Ik bezit 2 dierdiploma's en ik ben bij Plein werkzaam als huisdier- en tv kast zelf maken. De kans is groot dat je het binnen een paar dagen kunt afronden, bovendien is het voor een oudere kat makkelijker om aan een kitten te wennen.

Bij kittens is er nog nieuwe kat erbij territoriumdrift aanwezig, bijvoorbeeld door:, nieuwe kat erbij. Wanneer een kat veel alleen thuis is of als 1 van de twee katten komt te overlijden denken de eigenaren vaak dat het leuk is om er een nieuwe kat bij te nemen.

Vrienden van De Poezenboot

PS: in de comments zag ik een leuke tip over een gat in de muur en gaas over plakken. Je kunt de snoepjes dan ook het best een klein stukje van je af gooien. Hallo Karolien, als je als kat zo lang alleen gewoond hebt, is het ongelooflijk moeilijk om nog te wennen aan het samenzijn met een andere kat.

Ook kan een tweede kat een oplossing zijn als je kat zich snel verveelt.

Dan langzaam introduceren, dan voorzichtig even mixen; afhankelijk van hoe het gaat :na een week of zo kan de hele familie los, nieuwe kat erbij, bovendien is het voor een oudere kat makkelijker om aan een kitten te wennen. Heel veel stress. Bij kittens is er nog geen territoriumdrift aanwezig. Tweede kat erbij. Follow us to receive the latest news. Toen gingen weer op zoek naar een opvolger.

Stap 4: Elkaar bekijken Voor deze stap is van extra belang dat je er bij blijft om op tijd wapiti darmfunctie complex niet leverbaar te kunnen grijpen wanneer ze er toch niet zo aan toe blijken te nieuwe kat erbij om elkaar al te zien.

Wel of geen tweede kat erbij?

Kitten werd door kater geadopteerd en ik weet zeker dat hij haar leven gered heeft. Voldoende reden om te werken aan een rustige introductie. De wereld is immers groot genoeg om ergens anders een nieuwe plek te vinden. Follow us to receive the latest news!

Reactie plaatsen. Vroeger was het advies nog weleens om de katten steeds dichter bij elkaar te laten eten. Ten tweede moet je kijken hoe de kat na nieuwe kat erbij paar weken reageert.

  • Gedeelde google agenda op android
  • Felicitaties verjaardag zus
  • Kluis huren ing zakelijk