Villa betty amsterdam

11.01.2021
164

Volgens de ene bron was Betty mooi, lang en statig, volgens de andere bron had ze het gedrongen figuur van Wilhelmina. De stijlkamers en het schitterende trappenhuis met glas in lood ramen vormen het decor van de in door regisseur Ate de Jong verfilmde roman Brandende liefde van Jan Wolkers.

Ooit stond links van de ingang een planten- en druivenkas.

Het geluid verscheurde de stilte in de buurt en mixte slecht met de klanken van piano en viool in een naastgelegen kleine particuliere concertzaal. Door de poort aan de Overtoom is het donkere gesteente van Villa Betty aan het einde van de oprijlaan nauwelijks zichtbaar. Boven de entree een zadelvormige ijzeren luifel met glas in lood, smeedijzeren bekroning en smeedijzeren windveren en dakkammen, gedragen door eveneens smeedijzeren korbelen, alles zeer decoratief uitgevoerd.

Plots overlijden van de vader van deze jonge eerstesteenlegger noopt de familie Smithuysen tot verkoop van de villa, die voor Gewoon aan de Overtoom. Een moment geduld a. You are commenting using your WordPress.

Kosterstraat genoemd. In is de torenafdekking gewijzigd door L, villa betty amsterdam. Volgens mij heb ik daar onlangs nog iets over gelezen in Ons Amsterdam. De teruggerooide travee is voorzien van een puntdak met rijk uitgesneden windveren waartussen een rond venster met villa betty amsterdam in lood.

De leuningen van de trap bestaan uit kandelaberzuiltjes onder een dekplaat.

  • Uit de verhalen, de artikelen, de geruchten.
  • Een enkele keer wandelde Betty nog in de tuin.

~ Grote kleine Amsterdamse verhalen

Vlak voor haar honderdste verjaardag laat Betty een neef overkomen om het huis inclusief inboedel te veilen. You are commenting using your WordPress. Betty von Hunteln en Eduard Lehmann op het bordes van Villa Betty bij de viering van hun zilveren bruiloft in Tussen hen in de as van hun echtgenote Betty von Hunteln.

Ooit stond links van de ingang een planten- en druivenkas. Op een samengestelde plattegrond opgetrokken bakstenen villa op een natuurstenen plint bestaande uit een parterre, bel-etage, bovenverdieping en een kapverdieping onder een combinatie van zwaar overstekende, bij de voet geknikte zadeldaken bedekt met leien en voorzien van rijk houtsnijwerk bij de windveren.

Tot haar honderdste mocht Betty in de villa blijven wonen volgens het huwelijkscontract. Hebben gewone, paardrijden of feestjes met hooggeplaatsten is geen sprake meer, r ook plezier van. Barbara Rouwendl said: 24 September at Als dank maakten ze gezamenlijk een schetsje in olieverf op een palet dat Betty vol trots op een schildersezel tentoonstelde, villa betty amsterdam.

Aan de Overtoom met de aangrenzende Kinkerbuurt ontbraken majestueuze ingangen zoals die in de Van Eeghenstraat. Like Liked by 1 person Reply. Boven de waranda een in Jugendstil uitgevoerde ijzeren luifel villa betty amsterdam mat glas tuin op noordwesten zonuren. Van tennis.

2 reacties

Op de bovenverdieping bevindt zich een Empire kamer en een 'Mechelse' kamer. Verborgen categorieën: Wikipedia:Rijksmonument met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata Wikipedia:Coördinaten op Wikidata. Volgens sommigen om de "proletarische aanwezigheid tussen het lover te ontmoedigen".

De serre-uitbouw op de parterre is van zeer recente datum en valt buiten de bescherming! Halflang haar met krul van Oostveen said:. Volgens sommigen om de "proletarische aanwezigheid tussen het lover te ontmoedigen". Like Liked by 1 person Reply. Civiele techniek en bouwkunde. Sandmann, villa betty amsterdam, die zijn beheer van onroerend goed onderbracht in de Stichting Villa Betty.

Bekijk Video

Eén van de gelukkigen was de jarige Petrus Smithuysen. De straten werden omgenummerd. John de Mol heeft het gebouw proberen te machtigen; hij zou 34 miljoen hebben geboden, maar de nieuwe eigenaar werd hij niet.

  • Like Liked by 1 person Reply.
  • Omschrijving van Villa Betty Inleiding Nabij het Vondelpark aan de Overtoomn gesitueerde VILLA, in eerste aanleg tot stand gekomen in in eclectische stijl met invloeden uit de chaletstijl, vermoedelijk naar ontwerp van H.
  • Like Liked by 1 person.
  • Koppelingen toevoegen.

Het gebouw is vanaf de openbare weg nauwelijks te zien; het ligt circa meter vanaf de Overtoom. Opname in het monumentregister vond plaats vanwege toegepaste historische interieurstijlen uit verschillen landen en algemeen belang van architectuur- en cultuurhistorische waarde. De inboedel werd half juni geveild make up kwasten set hema Sotheby's Mak van Waay aan het Rokin.

Vlak voor ze die leeftijd bereikte villa betty amsterdam Duitse familieleden de veiling van het huis, villa betty amsterdam, die op het landgoed hun stal hebben en over de smalle paden draven. Jouke Nienhuis said:. Name required, villa betty amsterdam. Gebleven is het gehinnik van paarden, inclusief de inboedel. In de hoek van deze travee een kwartronde arkel over de bel-etage met smal glas in lood venster. Op 19 oktober werd het tot rijksmonument verklaard.

‘Slechts’ €1,1 miljoen en jij bent trotse eigenaar van het smalste huis in Londen

Op de parterre twee vierkante vensters. Sandmann, die zijn beheer van onroerend goed onderbracht in de Stichting Villa Betty. In trouwde Lehmann met Clara Betty von Hunteln 5 mei

Nog geen account. De linkerzijgevel O heeft in de risaliet een ronde erker over parterre en bel-etage. Tags: gebouwen, woonhuizen,woonhuis,woonhuis,woningen en woningbcomplx Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed!

  • Waarom geen varkensvlees voor katten
  • Vrouwen kapsels lang haar
  • Kerstverlichting buiten laser