Zelf een houten tafel maken

17.03.2021
260

Het onderstel is 10 centimes smaller dan de planken. Ik heb de stalen poten online besteld. Je kunt zeggen dat dat subjectief is, maar over een helder ontwerp en goed, mooi materiaal is bijna iedereen het wel eens.

Het gebruiken van een hamer is bovendien lastiger dan de meeste mensen denken. In andere talen English: Make a Table. Is dat ook jouw ervaring? Het resultaat is in ieder geval prachtig geworden! Maak de tafel niet groter of kleiner dan nodig is.

Maak de onderrand. Dit heb ik dan ook niet gedaan. Zelf een houten tafel maken love de tafellamp trouwens ook. Cookies maken wikiHow beter. En welke maat heb je aangehouden voor de poten, dezelfde maat als planken of smaller.

Door het hout alleen op te meten kun je heel gemakkelijk twee stukken hout krijgen die net niet even lang zijn. Jee wat ben jij handig.

  • Slim om je tafel zelf te maken, hij is prachtig! Als het goed is past alles goed in elkaar en kun je de verbindingen maken.
  • Gaaf hoor, bij mijn ouders hebben we een houten steigerplanken tafel buiten staan. Je kunt het blad maken van mdf, als je wilt lakken bijvoorbeeld of van plaatmateriaal.

Waar moet een goede tafel aan voldoen?

Zowel bij de constructie als de schoonheid. Na wat op internet te hebben rond gekeken kreeg ik toch de moed zelf aan te beginnen. Stuur naar e-mailadres Je naam Je e-mailadres Annuleren Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!

Hierdoor zitten de planken weer een stuk rechter. Ook die stoelen vind ik te gek! Liefs [link en reclame verwijderd door moderator]. En wat blijkt?

Wat leuk? Check, dubbelcheck en maak de voorzieningen. Houd je handen nooit voor een zaag van welke soort dan ook. Voor de poten kun je balkjes gebruiken of slimme constructies van plaatmateriaal in combinatie met regelwerk voor de stijfheid van het onderstel.

De hoogste tijd dus om deze ook met jullie te delen!

Pas op met je gereedschap. Je stoelen zijn echt super tof : xx. Ga pas beginnen als je helemaal tevreden bent. Other DIY furniture tips.

Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt. Tussen elke plank zit een zelf een houten tafel maken van 1 mm, zodat het hout zich zonder problemen kan uitzetten bij temperatuurverschil. Echt super mooi geworden. Dit is een goed idee als je klemmen niet lang genoeg zijn om de stukken hout voor de onderrand vast te kunnen klemmen.

Regels zijn de verticale delen onder de tafel die de poten verbinden en de tafel stevigheid geven.

Reader Interactions

Aan dit artikel hebben 33 mensen bijgedragen, waarvan een aantal anoniem. Koop het hout. Français: fabriquer une table. Misschien een stomme vraag, maar betekent lak niet dat het glanst? Eén stuk hout gebruiken.

Ik weet helaas niet meer precies welke beits ik heb gebruikt, maar volgens mij was dat een redelijk neutrale tint iets van eiken of zoiets. Voordat ik aan het verven begon, heb ik alle planken nog even licht geschuurd, zelf een houten tafel maken. Medeauteur leeftijd nikkie plessen 33 bijdragers Gemeenschap van administrators, proeflezers en specialisten! Laat het tafelblad een nacht drogen. Je komt er nu snel achter of alles klopt.

Hout is een natuurproduct en kan namelijk uit gaan zetten. Zo kunnen de planken aan de temperatuur wennen en verklein je de kans dat het hout daarna nog erg gaat werken. Zoals je op zelf een houten tafel maken foto ziet ligt de achterste planken niet helemaal recht.

Dit doe je met behulp van de vier hoekpunten die je net gemarkeerd hebt.

Een goed ontwerp is alles Zoals gezegd, heel ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Categorieën: Houtwerk. Koop het hout.

Gaaf hoor, bij mijn ouders hebben we een houten steigerplanken tafel buiten staan. En meestal op maat geschaafd en gezaagd. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.

  • Den haag tourist information
  • Buddha to buddha damesring sale
  • Geen melding whatsapp iphone
  • Directe en indirecte kosten berekenen