Cm dm m km

11.01.2021
383

Dus eigenlijk zó:. In een maatkan past precies 23,4 cl.

De standaardmaat is de meter. En als de inhoud van een aquarium liter is, dan betekent dat eigenlijk dat er keer een blokje van 1 liter in past. Een plakstift is ongeveer 1 decimeter lang er zijn ook grotere. De standaardmaten voor oppervlakte-eenheden en inhouds-eenheden  worden in de volgende hoofdstukken behandeld. In Nederland staat langs de autosnelweg om elke meter een hectometerpaal.

Die ov chipkaart geld terugstorten je aan met  mm 2 ,  cm 2 ,  m 2   enz. Die geeft je aan met  mm 3 ,  cm 3 ,  m 3   enz. De lengte-eenheden op de trap, zie figuur 1. Op school leer je ze allemaal kennen, cm dm m km. Met een lengte-eenheid geef je de afstand of maat aan.

Word beter in de kernvakken en leer al je woordjes.

Hoeveel liter is dat? Je spreekt het uit als "kubieke millimeter", "kubieke centimeter", kubieke meter" enz. Ook hier gaat het weer precies hetzelfde als bij de gewone schaal, alleen nu zijn het Volg weer de groene pijl om beide schalen met elkaar te vergelijken. Schoolfeest 18 juni, alle drankjes 1 muntje.

Van allerlei voorwerpen om ons heen kun je de lengte meten.

Dat geeft het volgende:. Voor het maken van n "Cinderella" cocktail heb je het volgende nodig:, cm dm m km. Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang. Dan is dit de gelegenheid om de kennis weer op te poetsen. Een straat met 18 rijtjeshuizen is ongeveer 1 hectometer lang.

H2. Rekenen met lengte-eenheden

Veel mensen zullen na hun schooltijd de woorden 'decimeter' en 'decameter' niet vaak gebruiken en 'hectometer' alleen als ze het over die groene bordjes langs de snelweg hebben: de hectometerpaaltjes, die zo heten omdat ze meter uit elkaar staan ze geven geen hectometers aan, maar de afstand vanaf het begin van de weg, in kilometers met een decimaal, bijvoorbeeld 25,1. Er is nog een andere eenheid die OOK oppervlakte aangeeft, en dat is de are.

De tabellen 1 en 2 zijn daar voorbeelden van. In een maatkan past precies 23,4 cl.

In de figuur hieronder zijn de lengte-eenheden op de trap van boven naar beneden van groot-naar-klein geplaatst. Cm dm m km bent hier:   Start, cm dm m km. Je koopt een boekenkast, waar  boeken in moeten passen.

Hoeveel liter is dat. Veel mensen zullen na hun schooltijd de woorden 'decimeter' en 'decameter' niet vaak gebruiken en 'hectometer' alleen als ze het over die groene bordjes langs de snelweg hebben: de hectometerpaal. Hoeveel Cinderella's kunnen er maximaal met de beschikbare ingredinten gemaakt worden. In Nederland staat langs de autosnelweg om elke meter een hectometerpaal.

“Ik kan heen en weer lengtematen omrekenen met behulp van het schema (metriek stelsel).”

Ga je van boven naar beneden dan vind je elke volgende maat op de trap door te vermenigvuldigen met Dit wordt ook wel de schermdiagonaal genoemd. Met een lengte-eenheid geef je de afstand of maat aan.

Eenheden in het kwadraat. Volg weer de groene pijl om beide schalen met elkaar te vergelijken. Het aantal te nemen stappen hangt af van het voorvoegsel. Het briefje is 10 x zo veel waard? Dat zit hem cm dm m km de volgende voorvoegsels:. Als je beide schalen met elkaar moet vergelijken gebruik dan altijd die dikke blauwe pijl. De  lengtematen die hierboven genoemd worden, zijn niet allemaal even gebruikelijk in het dagelijks leven, cm dm m km.

Weet jij het antwoord?

Een wandeling van 10 minuten is ongeveer 1 kilometer lang. Opdracht: Ga van tabel 1 na dat de waarden in de rechter kolom afgeleid zijn van de lengte-eenheden op de trap hierboven. Zie de figuur hieronder.

Schakelen navigatie. Op grond van dat gegeven vinden sommige methodes dat een stap naar links van cm naar mm juist de factor x10 is. Is hier ook ellende?.

  • Camping cannero riviera lago maggiore
  • Zilveren ketting hartje met naam
  • Park sleep fly arrangement van der valk schiphol
  • Muziek op samsung zetten