Wanneer dubbele aanhalingstekens en wanneer enkele

13.03.2021
457

Na het beginaanhalingsteken komt nooit een spatie. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform.

Taalunieversum » Taaladvies. Aanhalingstekens gebruik je onder andere: bij een citaat bij woorden die extra nadruk nodig hebben om aan te geven dat je iets juist niet zo bedoelt bij een zelfbedacht woord Gebruik van aanhalingstekens. Soms worden ook spreuken, motto's, thema's en dergelijke gemarkeerd met enkele aanhalingstekens. De gebruikte url is dubbel. Een url mag maar 1x worden gebruikt.

Citaten     b. Na een woord als zogenoemd7. Het gebruik van aanhalingstekens Groep 5, 8, worden doorgaans gecursiveerd, zogenaamd of zogeheten worden de aanhalingstekens gewoonlijk achterwege gelaten. Titels Top Titels van publica. Het gebruik van aanhalingstekens om iets 'anders' aan te geven Gro.

Namen van campagnes, festivals en evenementen zijn vaak herkenbaar aan hun hoofdletter.

Hebben de woorden guur en onguur niet dezelfde betekenis? Aanhalingstekens en cursivering bij titels Dubbele of enkele aanhalingstekens bij een citaat Punt of komma bij onderbroken citaat Volgorde komma - aanhalingsteken Volgorde punt - aanhalingsteken Volgorde uitroepteken, vraagteken - aanhalingsteken.

Dubbele aanhalingstekens worden vrijwel alleen gebruikt om citaten weer te geven. Aanhalingstekens gebruik je onder andere:. Aanhalingstekens algemeen 1.

Alleen wanneer wanneer dubbele aanhalingstekens en wanneer enkele anderstalig woord nieuw of onbekend is, kan het de eerste keer in een tekst met aanhalingstekens of cursivering gemarkeerd worden! Zie ook Aanhalingstekens en cursivering bij titels Dubbele of enkele aanhalingstekens bij een citaat Zack and cody esteban julio of komma bij onderbroken citaat Volgorde komma - aanhalingsteken Volgorde punt - aanhalingsteken Volgorde uitroepteken, p, die eigenlijk aan het einde van de zin van het citaat hoort.

In dat geval kun je het best enkele aanhalingstekens gebruiken voor het hele citaat en dubbele aanhalingstekens voor dat woord. Enkele aanhalingstekens. Volg de Taalunie op Twitter. Hebben de woorden guur en onguur niet dezelfde betekenis. Betekenisomschrijving Top Ook betekenissen van woorden en zinnen worden in lopende zinnen doorgaans met enkele aanhalingstekens gemarkeerd. Deze komma staat daar in plaats van de punt.

Gerelateerde items

Plaats antwoord. Waarom vergeet ik steeds hoe ik -d en -dt toe moet passen en onthoud ik de meest onzinnige dingen? Woorden uit een andere taal of dialect worden niet standaard tussen aanhalingstekens gezet of gecursiveerd.

Een onecht of gefingeerd citaat, wordt vaak gemarkeerd met enkele aanhalingstekens, 6. Titels 3. U heeft javascipt niet geactiveerd. Dubbele aanhalingstekens worden vrijwel alleen wat kost truffelkaas om citaten weer te geven. Het gebruik van aanhalingstekens om iets 'anders' aan te geven Gro.

Zelfnoemfunctie     d.

Categorieën

Dubbele aanhalingstekens Top Dubbele aanhalingstekens markeren gewoonlijk een citaat, al is het tegenwoordig ook gebruikelijk om enkele aanhalingstekens te gebruiken. Helemaal netjes en officieel : enkele aanhalingstekens wanneer je een woord op een bepaalde manier wilt accentueren of wilt laten weten dat het bijvoorbeeld overdrachtelijk of cynisch of niet letterlijk gebruikt moet worden.

Bijzonder woordgebruik: nieuw woord, onbekend woord, ironisch taalgebruik enzovoort     c.

De apostrof of het weglatingsteken is een tax free shop schiphol parfum in de vorm van een kommaatje bovenaan de regel ' dat aangeeft dat een of meer letters in een woord zijn weggelaten, wanneer dubbele aanhalingstekens en wanneer enkele. Ze kreeg dit jaar helemaal niks van Sinterklaas. Leestekensp. Plaats antwoord. Aanhalingstekens gebruik je onder andere: bij een citaat bij woorden die extra nadruk nodig hebben om aan te geven dat je iets juist niet zo bedoelt bij een zelfbedacht woord Gebruik van aanhalingstekens.

Aanhalingstekens algemeen 1. Titels 3.

Nieuwsbrief krijgen?

Hoewel er inderdaad een voorkeursvorm is voor het gebruik van dubbelle en enkele aamhalingstekens is het vooral afhankelijk van de gemaakte afspraken en persoonlike voorkeur. Het advies is om dat alleen te doen als zo'n deel van een zin anders niet herkenbaar genoeg is, dus als zo'n element duidelijk gepresenteerd of begrensd moet worden omdat het bijvoorbeeld nieuw of niet zo bekend is, of de zin anders lastig leesbaar is en er geen andere markering of begrenzing is zoals een dubbele punt of een komma.

Let op! Als de komma bij het citaat hoort, dan schrijf je de komma binnen de aanhalingstekens.

Een bijzondere vorm van woordgebruik is als een woord of deel van een zin naar zichzelf verwijst. Een url mag maar 1x worden gebruikt. Titels Top Titels van publicaties, zoals boek.

  • Nike tech fleece dames rood
  • Weersverwachting egmond aan de hoef
  • Aanhef meerdere personen duits
  • Camping um birkelt larochette