Wat is de et waarde van een velg

15.03.2021
440

Als je 3 maten groter gaat wordt de band erg plat en verdwijnt het rijcomfort geheel. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Elke verandering in de offset of de wielbreedte kan ertoe leiden dat de wielen tegen deze wielkast schuren, vooral onder zwaardere belasting.

De ET-waarde is namelijk altijd in mm. Ontvang onze nieuwsbrief. Een velg heeft vaak 4, 5 of 6 bouten waarmee deze vastgezet kan worden.

Ik heb een Suzuki Baleno 1. Voor het berekenen van je ET waarde is de J maat echter niet belangrijk om te weten, je moet enkel het aantal centimeters weten. Hoe negatiever je et waarde hoe verder een wiel uit de wielkast valt.

Een te hoge et waarde is vaak nog met een spacer op te lossen.

Custombanden Endurobanden Banden voor race- en circuitmotoren Banden voor cross- en trialmotoren Banden voor weg- en sportmotoren Scooterbanden Trailbanden. Je kunt dus van 15 inch naar 16 of 17 inch. Als je een te positieve et waarde hebt kun je een spacer gebruiken om tot de juiste et waarde te komen. De ET waarde verschilt ook iets ET 49 t. Om een band uit te zoeken moet je weten waar de getallen voor staan die op een band staan.

Bij een 5-gaats velg liggen er recht tegen over andere gaten geen gaten waardoor je niet op dezelfde manier kunt meten als bij de 4- of 6-gaats velg. Super site voor de juiste maten. Om de et waarde te berekenen van een velg moet je weten hoe breed je velg is.

Hoeveel gaats is een velg

Landbouw banden Zoeken op merk Zoeken op afmeting. De velg en het wiel zullen niet aanlopen omdat de achterkant even ver van de auto zit. Meestal staat de et waarde van je huidige velg aan de binnenkant van het wiel aangegeven. Er zijn een aantal mythes rond de wielinstallatie die vaak ten onrechte als feiten worden beschouwd door onwetende bestuurders.

Als de bandenmaat verkeerd is dan kan de omtrek van de band veranderen. De et waarde wordt lager als je spacers monteerd.

Je meet nooit de buitenkant van de velg maar altijd het deel waar de band contact maakt met de velg. Wat zijn de maten daarvan. Lees voor meer informatie onze privacyverklaring. Te hoge et waarde achter op de volvo Een hogere ET waarde laten je wielen verder naar buiten staan, een lagere ET waarde zorgen er juist voor dat je wielen verder naar binnen komen.

Quad banden.

Wat is de ET waarde?

Offset nul De ET-maat is nul wanneer het bevestigingspunt in het midden van de velg ligt. De originele bandenmaat van mijn auto is — 50 — We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait.

Je kunt in veel gevallen 2 maten groter dan wat origineel is op de auto.

Maar de variatie van de ET-maat hangt van het voertuig en van de beschikbare ruimte rondom de as af, wat is de et waarde van een velg. In de afbeelding rechts zie je de letter C welke staat voor center middende letter M van montagevlak en ET.

Uitrekenen welke band er op welke J-maat past De band moet altijd breder zijn dan de velg. Bij een 4-gaats of 6-gaats velg kun je de afstand opmeten tussen de overliggende gaten. Kijk ook of de bandenfabrikant aangeeft op welk formaat velg de banden kunnen.

Wat is de steek bij een velg

De et waarde wordt lager als je spacers monteerd. Op een monoblock velg , is de ET-maat definitief en kan dus niet veranderd worden. Laat een reactie achter Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het is ons doel u beter en persoonlijker van dienst te zijn. Levering en montage.

Het is van cruciaal touringcar huren groningen prijzen om de juiste wielafwijking toe te passen, omdat een te grote positieve of negatieve wielafwijking schade aan het voertuig kan veroorzaken. Klopt dat. Hieronder kun je in het zoekveld je merk en type opgeven.

Hoeveel gaten hangt van de autofabrikant af. Afgestemd op de specificaties van het voertuig. Kijk ook of de bandenfabrikant aangeeft op welk formaat velg de banden kunnen.

Je kunt de ET waarde berekenen zodat jij weet welke wielen er op je auto passen.

{dialog-heading}

De ET waarde wordt vanuit het midden van een wiel gemeten. Niet alleen rijd dit vervelend, je auto wordt ook minder stabiel en dus minder veilig. Ik heb winterbanden voor bmw 1 liggen met 5 x met naaf 72,5 mm.

Op een monoblock velg , is de ET-maat definitief en kan dus niet veranderd worden.

Deze wordt in millimeters gegeven en is daarmee eigenlijk een afstandsaanduiding. Je meet dan van het midden van het ene gat naar het midden van het gat dat daar recht tegenover ligt. Ga echter niet verder dan 30mm per spacer, anders wordt de auto instabiel en verslechterd de wegligging.

  • Hoe lang is rode wijn houdbaar ongeopend
  • Hartslag in buik voelen zwanger
  • Waterige afscheiding na eisprong
  • Agenda synchroniseert niet met apple watch