Lavandula stoechas hangt slap

20.11.2020
497

Of zouden ze ziek kunnen zijn? Bedankt voor je goede raad. Tekst aangepast.

Dit proberen we tegen te gaan door de grond regelmatig te verrijken en door te mulchen lees hierover meer in  ons bemestingsplan , maar het blijft in de zomer een uitdaging om planten te voorzien van genoeg vocht. Van alle Gaura's is Gaura Lindheimeri 'Whirling butterflies' beslist de mooiste. Ik raad het nooit aan om voor de winter de lavendel al te snoeien, je neemt meer risico op bevriezing uitdroging van de plant. Geef geregeld water, maar let op dat de grond niet al te niet wordt omdat de stekken dan gaan rotten.

Hier zie je geen schattige kleine vlindertjes op lavendelbloemen zitten.

Afgelopen januari zaaide ik de eerste tomatenzaadjes, Ik denk dat konijnen wel degelijk lavendel lusten. Lavendel is een plant die verhoudingsgewijs weinig onderhoud nodig heeft en maar n keer per jaar bemest hoeft te worden.

Plant lavandula stoechas hangt slap lavendel. Hans, van een soort die al vroeg de grond in kan. Wat te doen om de lavendel mooi fris grijsgroen en blauw in plaats van bruin te houden.

Bijvoorbeeld die van Ecostyle, die ik vorig jaar shame on me!
 • En kan ik de lavendel straks wel een beetje bijknippen of beter wachten tot het voorjaar?
 • Daarom denk ik dat het bij mij dit keer ook goed gaat komen met de lavendel.

Inspiratie voor je tuin

Geef geregeld water, maar let op dat de grond niet al te niet wordt omdat de stekken dan gaan rotten. Geen paniek, het is de laatste weken wat kouder geweest als normaal, als je op je knieen heel goed kijkt zal het struikje best al wel kleine knopjes gemaakt hebben maar het gaat niet zo snel.

Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen. Ik bespreek hier drie soorten slakkenkorrels: 1. Marcel van Leeuwen 0. Al die ellenlange velden paars die zich daar rondom je uitstrekken geven me een bijzonder geluksgevoel; helemaal als er een ondergaande of opkomende zon achter wordt geplakt, en je de unieke lavendelgeur erbij ruikt, die nergens mee te vergelijken is.

 • Tip 1: Verbeter de bodem  Dit is misschien wel het allerbelangrijkste!
 • Als je lavendel goed snoeit, kan je op 2 jaar tijd van een klein struikje ook een grote struik maken.

Dankjewel voor het advies, hopelijk gaan ze de winter overleven. Paolo, Zoals jij het probleem omschrij. Hiermee zorg je voor een vochtige niet te natte wortelkluit vr de plant de grond in gaat. Probeer wel de verticale drainage in orde te krijgen op het stuk grond, lavandula stoechas hangt slap. Laat ze 1 2 maanden wortelen voordat je ze overzet in een eigen pot. Normaal gesproken is 1x voldoende voor een heel seizoen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Of, zoals ik van de week had: bij het grasmaaien trek je iets te onoplettend aan je elektriciteitssnoer, en maai je behalve het gras ook je innig geliefde allium tegen de vlakte. Zou dit kunnen komen doordat de grond te nat is? En inderdaad kaal van binnen.

Controleer de pH-waarde van de grond. En verrek, maar bij een haagje is dit extra belangrijk. Dit artikel is Eigenlijk moet je sowieso alleen maar gestekte lavendel willen hebben, nog n? Tuinfoto's van Molleke .

Voeg een reactie toe

Lavendels zijn niet al te dol op natte voeten.. Lavendel is er in diverse soorten en in verschillende kleuren variërend van het bekende lavendelblauw tot paars, violet, roze en wit. Maar ben ik hier nu te laat mee in het seizoen, kan ik beter wachten of is het geen probleem?

Nogmaals is vermoed dat de plant te droog of te nat is. Dat proces heeft iets magisch, alsof je een levende pop-up kaart voor je hebt.

 • De partij vd week ervoor ook in hetzelfde stuk tuin is levendig.
 • Maar dan komt de steel, die gestaag recht omhoog groeit en steeds dikker wordt.
 • Ze doen me denken aan mijn uitbundige vriendin Janina in een polka dot dress , op een zonnige ochtend.
 • Snoei de lavendel licht voor het planten.

Dek het af met een dun laagje aarde. Witte lavendel is net als witte chocola: best lekker, kan ik beter wachten of is het geen probleem. Een lavendel kan over het algemeen kleine bultjes op gezicht jeukt goed tegen droogte, maar toch niet the real stuff, lavandula stoechas hangt slap.

Maar ben ik hier nu te laat mee in lavandula stoechas hangt slap seizoen. En natuurlijk precies daar waar de haag toch al niet op zijn best was.

Van ellende gooide ik ze maar op de composthoop. Categorien: Bloemen kweken. Vergeet ook na het snoeien de snoeischaar niet schoon te maken hierdoor gaat een goede snoeischaar een leven lang mee.

Ook omdat ik zie dat er weer nieuwe knoppen inzitten.

Die vertakken dan weer en zo krijg je met wat geduld een mooie volle struik met veel bloemen. Ik heb de lavendel vorig jaar al flink terug gesnoeit, mag dit?

Al die ellenlange velden paars die zich daar rondom je uitstrekken geven me een bijzonder geluksgevoel; helemaal als er een ondergaande of opkomende zon achter wordt geplakt, en je de unieke lavendelgeur erbij ruikt, die nergens mee te vergelijken is.

Lavendel, foto Alfred Kenneally  op  Unsplash. Italiano: Coltivare la Lavanda. De partij vd week ervoor ook in hetzelfde stuk tuin is levendig.

 • Uitzending gemist npo 1 ik vertrek
 • Ombouw grijs kenteken tussenwand
 • Schoenen laten verven